Flislegging

Flislegging

Vi har mange års erfaring innen mur og flis og bistå på ditt neste prosjekt!

Hvordan oppgradere hjemmet med fliser?

Flislegging er en populær metode for å legge fliser på gulv og vegger i hjemmet ditt. Det finnes mange forskjellige typer fliser å velge mellom, inkludert keramiske, porselen, naturstein og glassfliser. Valget av flis avhenger av personlig smak og budsjett. Keramiske fliser er billigere enn porselenfliser, men porselenfliser er mer holdbare og motstandsdyktige mot fukt. Natursteinfliser gir en elegant og unik look, men er ofte dyrere og krever mer vedlikehold. Glassfliser gir et moderne og lyst utseende, men er også dyrere og mer skjøre.

Før flislegging starter, er det viktig å forberede underlaget. Dette innebærer å sørge for at underlaget er flatt, rengjort og tørt. Dersom det er nødvendig kan det være nødvendig å legge et ekstra lag med underlag for å sikre at flisene ligger jevnt.

Etter at underlaget er forberedt, kan man begynne å legge flisene. Dette kan gjøres ved hjelp av en lim eller fugemasse. Lim er ofte brukt for gulvfliser, mens fugemasse brukes for veggfliser.

Det er viktig å sørge for at lim eller fugemasse påføres jevnt og at flisene legges nøyaktig for å unngå luftbobler eller ujevnheter.

Når flisene er lagt, er det viktig å la lim eller fugemasse tørke før du går videre med å legge fuger. Fuge er viktig for å beskytte flisene mot fukt og skade, og for å gi et profesjonelt utseende. Fugene kan fylles med en fugepistol og glattes ut med en fugekost eller en fugebørste.

Etter at flisene og fugene er lagt, er det viktig å la alt tørke i minst 24 timer før man bruker området. Etter at flisene er tørre, kan de vaskes og vedlikeholdes for å sikre at de holder seg vakre i mange år fremover.

Hos Drammen Mur & Flis AS kan vi hjelpe deg med alt fra valg av fliser til å utføre flisleggingen med profesjonalitet og presisjon. Vi har erfaring med alt fra moderne til tradisjonelle design, og kan hjelpe deg å oppnå det hjemmet ditt du alltid har ønsket deg, enten det er et moderne eller et tradisjonelt design. Ta kontakt med oss i dag for å diskutere dine flisleggingsbehov og for å få et tilbud på våre tjenester.